de omgeving Brink en Bos

Brink en Bos heeft een idiale ligging om van daaruit te genieten van de Drentse natuur en het platteland met de de rust en de ruimte. Hieronder op de kaart worden enkele belangrijke gebieden in de omgevingen weergegeven.

Drift 2
7991 AA Dwingeloo
Nederland

Nationaal Park Het Dwingelderveld. Groot natuurgebiet met verschillende landschappen. Een rijke flora en fauna.

Één van de mooiste brinkdorpen van Nederland. De brink is in 2011 en 2012 gerenoveerd. In 2011 is Dwingeloo uitgeroepen als groenste dorp van Nederland.

Het nationale park Het Drents-Friese wold is een prachtig natuurgebied met wisseling tussen bos, heide, stuifzand en akkers. Heeft een intresante flora en fauna.

Leuk dorpje met mooi Saksische boerderijen. Één keer per jaar in augustus wordt hier een oogstag oude stijl gehouden.

Het Leggelderveld is een prachtig mooi natuurgebied met bos, heide, zandafgravingen en veenputten. Je kunt er een prachtige wandeling maken. Het blauwe meer licht aan de noord kant hiervan.

Prachtig natuurgebied voor wandelaars en fietser.

Een gedeelte van het Westeinde is aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

Een omvangrijk natuurgebied met fies- en wandelpaden.

De schaapskudde graast op het Dwingelderveld.

Veel informatie over het Dwingelderveld kunt u hier vinden. Ook voor kinderen heel intressant. Het gebouw heeft een dak dat is afgedekt met mossen en grassen.

De schaapskudde "Achter 't Zaand" is bijna dagelijks op de Dwingelder heide te vinden. Elke dag vanaf 17.00 uur kunnen kinderen de schapen aaien en knuffelen tijdens het knuffelkwartiertje.

Gebouwd in 1954 en was in die tijd de grootste ter wereld. Door koningin Juliana geopend in 1956. Is sinds 2009 een Rijksmoment en wordt op dit moment gerenoveerd.

Hunebed D53 op de Havelterberg. Het hunebed telt 21 draagstenen, 2 sluitstenen en 9 dekstenen.

Hunebed D52 bij Diever.

Het vloeiveldencomplex annex vogelreservaat Diependal vormt een onderdeel van het Hijkerveld