Dwingeloo

Het gastenverblijf “Brink en Bos” is gelegen aan de Drift in het prachtige brinkdorp Dwingeloo in Zuid-West Drenthe. Rondom de Brink zijn leuke terrasjes, goede restaurants, diverse winkels, bibliotheek, Tip, postkantoor enz. Dwingeloo is in 2011, door de landelijke groencompetitie Entente Florale, uitgeroepen als groenste dorp van Nederland. De jury van de internationale groen- competitie voor steden en dorpen Entente Florale heeft het Nederlandse dorp Dwingeloo voor 2012 met Goud bekroond.

Dwingeloo ligt in de gemeente Westerveld. Bij de gemeentelijke herindeling van 1998 werd de gemeente Westerveld gevormd uit de gemeenten Dwingeloo, Diever, Havelte en Vledder. Westerveld is in het trotse 'bezit' van twee schitterende Nationale Parken, te weten het Dwingelderveld en het Drents Friese Wold. De uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en heidevelden met hun vennen en rijke flora en fauna zijn uniek in Europa.

De Drift is een verbindingsweg van de Brink naar het Bos. Langs deze weg werden vroeger schapen  naar de heide gedreven, vandaar de naam “Drift”.

De afstand naar het bos het nationaal park “Het Dwingelderveld” is ongeveer één kilometer. Dus uw gastenverblijf heeft een ideale ligging voor (sportieve) fiets- of wandeltochten. Ook het nationaal park “Drents-Friese Wold is op fietsafstand (ongeveer 6 km). Andere in de buurt zijnde natuurgebieden waar u kunt wandelen, fietsen en van de natuur genieten zijn het Leggelderveld met het Blauwe meer (ongeveer 4 km) en het Holtingerveld bij Havelte (ongeveer 8 km).
 
De afstand van Dwingeloo naar enkele plaatsen bedraagt, Beilen 8 km, Hoogeveen 23 km, Meppel  25 km, Assen 25 km, Emmen 45 km en Groningen 50 km.